Nahoru

Sušené klobásy

Sušené klobásy

23. září 2019

Sušené klobásky jsou oblíbenou součásti kuchyně v mnoha domácnostech

Sušené klobásky pro gurmány

Připravila: Alice Mlčochová

Sušené klobásky jsou oblíbenou součásti kuchyně v mnoha domácnostech. Jelikož já i můj partner je přímo milujeme, rozhodla jsem se je naučit připravovat doma. O recept a názornou ukázku jsem požádala strejdu partnera, který je rodilý Ital a výrobu klobásek ovládá. Z jeho zkušenosti vím, že čím déle se klobáska suší, tím lépe chutná. Doporučená doba sušení je 25-40 dní. Teplota by se měla pohybovat kolem 14-19°C. Pokud budete klobásky sušit při nižší teplotě, proces bude pomalejší. Rozhodně se nebojte během sušení klobásky zkoušet a sami si tak určit čas, který vyhovuje právě vám.

Recept